papírová kytka

Představíme vám výrobu dekorativních květů z papíru, kterými si můžete ozdobit svůj byt, školáci klubovnu a podobně.

Arch barevného papíru, může být i lesklý či více barevný, skládáme po tak, aby z něho byla na osm dílů složená harmonika. Okraje složeného pásku zastřihneme do čtvrtkruhu na každé straně a pásek v polovině přehneme. Následně protilehlé volné okraje sešijeme sešívačkou, ale můžeme je i slepit lepící páskou. Květ roztáhneme tak, aby se daly spojit i druhé protilehlé strany.

Vznikne nám tak osmicípý květ. Střed vyzdobíme tak, že dva pásky v kontrastní barvě proti květu rozstříháme po délce na drobné třásničky sahající do půlky šířky pásku. Třásničky přes okraj nůžek zohýbáme, pásku složíme asi na 3 cm široký tvar, opět roztřepíme a vložíme do středu květu.

Jiný květ můžeme vyrobit ze dvou různobarevných papírů stejným způsobem tak, že menší vložíme do většího, okrajový střih se pak dělá proti sobě. Postupně určitě získáte takové zkušenosti, že můžete zkoušet i další variace a kombinace. Tyto kytky se nehodí do kytice, ale nejlépe je je pověsit na mašličkách na stěnu v nějaké prostorové a barevné kombinaci. A pokud se vám tato květina nezamlouvá, vyzkoušejte tento návod naší čtenářky.

Similar Posts
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments